de Bitcoin Week 2022 in Miami

Van 6 tot 9 april vond de Bitcoin Week 2022 plaats. Nu heb ik zelf in enthousiasme gelijk een ticket voor 2023 gekocht. Laptop mee en het gewoon gaan meemaken in Miami. Uiteraard neem ik jullie dan mee in mijn avontuur daar en zal ik volop vertellen over de hoogtepunten. Voor nu neem ik neem jullie mee wat tijdens de Bitcoin Week 2022 de hoogtepunten waren.

Miami

HOOGTEPUNTEN 2022:

Kevin O’Leary over Bitcoin en groene stroom

Kevin O’Leary is een entrepreneur, politicus, ondernemer en investeerder. Geboren in het canadese Quebec. Hij is spreker geweest op de Bitcoin Miami week 2022. 

Kevin O’Leary benoemt dat Bitcoin mining een belangrijke rol kan gaan spelen om meer te gaan investeren in groene stroom. Zoals windenergie, zonne energie, biomassa en andere manieren om groene stroom op te wekken. Op dit moment is het lastig om energie van deze methoden vast te houden in bijvoorbeeld een accu. De energie die over is kan gebruikt worden om Bitcoin te minen, zegt O’Leary.

Betalingsverkeer Lighting Network in samenwerking met Cash app

Cash App gaat transacties doen in Bitcoin. Klanten kunnen vanuit hun loon kiezen hoeveel procent zij van hun loon in Bitcoin willen omzetten. De transactie zal vervolgens gaan via het Bitcoin Lighting Network. Transacties via het Lighting Network hebben geen bevestiging nodig van een derde partij zoals een bank en worden bijna gelijk overgemaakt via de blockchain. 

Cash App is een applicatie die klanten kan laten betalen via hun telefoon. De app is op dit moment nog alleen beschikbaar in de UK en de USA. In 2021 waren er 70 miljoen betalingstransacties met een brutowinst voor Cash App van 1,8 miljard dollar.

Landen die het Bitcoin ook als wettig betaalmiddel gaan gebruiken

De landen die zijn genoemd op de Bitcoin Miami week 2022 zijn Honduras, Madeira Portugal en Mexico. Bovengenoemde landen hebben aangekondigd Bitcoin te gaan zien als een wettig betaalmiddel.

Crypto Exchange Kraken gaat Bitcoin Lighting Network gebruiken

De Crypto Exchange Kraken gaat het Bitcoin Lighting Network gebruiken om klanten transacties te laten doen in BTC op hun platform.

Robinhood

RobinHood, een grote exchange in aandelen en crypto, gaat Bitcoin Lighting Network toevoegen aan hun diensten. De grootste reden hiervoor is dat de transacties in BTC duur zijn in dollar. Op het Lighting Network wordt een transactie betaald met een klein percentage aan BTC. Daaropvolgend willen zij de innovatie van het Bitcoin betalingsverkeer niet in de weg staan, omdat zij geloven in deze nieuwe economie. 

Bitcoin en andere cryptocurrency worden steeds meer gebruikt door non-profit organisatie

Het voordeel van Bitcoin is dat het niet discrimineert en niet uitsluit. Het kan niet uitgesloten worden van betalingsverkeer. Wanneer jij als burger in een regime leeft of je geld niks meer waard is door een enorme inflatie, dan zijn Bitcoins en andere cryptocurrencies belangrijk om alsnog je eigen keuzes in geld te kunnen maken. Hiermee kun je dan ook je geld bescherming tegen oplopende inflatie. Oke, ja, Bitcoin is volatiel. Je kan natuurlijk ook investeren in een stable coin. 

Tijdens de oorlog in Oekraïne zijn er veel donaties gedaan in BTC om het volk te ondersteunen. Daarnaast heeft de Russische bevolking naar schatting 130 miljard aan dollars in cryptocurrencies zitten. Hiermee proberen zij hun vermogen beschermen tegen de val van de eigen munt: De Roebel. 

 

2 Comments

Post a comment

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: