Eerste kennismaking met The Manor.Farm

In eerdere gemaakte blogpost over het DRIP Network heb ik al iets laten vallen over de ontwikkeling van een nieuwe decentrale financiële applicatie: The Manor.Farm. Ook als je kijkt naar de afbeelding van de weergave boven de tekst, lijkt het weer een amateuristische kindertekening en dan kun je denken ’Moet dit nu mijn passief inkomen opleveren?’. De lay-out van DRIP Network kun je ook veel zeggen qua lay-out. Maar tot nu toe werkt het wel boven verwachting.

Mijn doel van dit artikel is om jullie mee te nemen over hoe het smart contract van het platform in elkaar steekt en anders is dan andere decentrale financiële applicaties op de markt. Dit gaat vooral om crypto currency miners, waarbij meestal de eerste deelnemers veel crypto’s kunnen verdienen en uiteindelijk dooft de pot met beloningen totdat er geen beloningen meer te verdelen zijn. Dit zorgt ervoor dat een merendeel op zijn investering verlies heeft gedraaid. Dit is naar mijn mening wat wij absoluut niet willen. 

WAAR KOMT DE NAAM The MANOR.FARM VANDAAN?

De naam The Manor.Farm komt weg van George Orwells boek genaamd ‘The Animal Farm’ . ‘The Manor Farm’ was de naam toen de dieren de boerderij nog niet hadden overgenomen. Dit boek is geschreven om de de Russische revolutie te beschrijven van 1917 en de tijd daarna dat Stalin aan de macht was in de Soviet Union. Dhr.Onwell was een democratische socialist maar was kritisch op Joseph Stalin. 

In de The Manor.Farm vechten de dieren uiteindelijk voor vrijheid en willen hierin een gelijke staat creëren waar alles wordt gedeeld. Dit wordt ook wel het communisme genoemd.  

Mijn hypothese is dat het team dit boek heeft gebruikt om het reguliere geldsysteem een rug toe te keren. Daaropvolgend wordt crypto en het nieuwe decentrale stelsel met financiële applicaties gezien als een antwoord op het oude geld systeem met banken en monetaire beleidsbepalers.

HOE WERKT HET PLATFORM?

DRIP LIBERATION

De deelnemers kunnen liquiditeits token DRIP/Binance USD samenvoegen bij het DRIP Liberation menu. In het menu wordt Binance USD vanuit de Metamask wallet van de deelnemers omgewisseld voor liquiditeits token DRIP/Binance USD. De DRIP en de Binance USD token zijn gelijk aan elkaar in hoeveelheid waarde in een liquiditeits pair. Als de DRIP prijs stijgt dan komt er ook meer waarde van Binance USD in het liquiditeits paar. Dit gebeurt op het moment van dat het LP token wordt gestaked in een pool. Op het moment dat je het liquiditeits paar zou verkopen kunnen de liquiditeits tokens met meer waarde verkocht worden mits de DRIP token prijs is gestegen. 

WAAR KAN IK MIJN LP TOKENS VERKOPEN?

Wanneer je een liquiditeits paar wilt verkopen moet het paar eerst uit elkaar gehaald worden en dit kan op https://pancakeswap.finance 

The DRIP GARDEN   

De eerste layer is de ‘Garden’. In de ‘Garden’ is het mogelijk om liquiditeit toe te voegen in LP (Liquidity Pair) DRIP Binance USD. Het aantal kan door de deelnemer zelf bepaald worden. Op het moment dat  de liquiditeits tokens vast zijn gezet in de ‘Garden’ dan ontvangt de deelnemer gemiddeld 3% per dag in LP tokens als inkomsten wat in de de Garden is geïnvesteerd door de deelnemer. Het is niet mogelijk de investering van  DRIP/BUSD LP uit de Garden te halen. Alleen de 3% per dag kan uit de Garden worden opgenomen als in dividend. Het werkt gelijk aan DRIP Network Faucet. Maar nu krijg je 3% per dag in plaats van 1%. 

WAT TE DOEN ALS HET SMARTCONTRACT EEN ZAADJE/SEED HEEFT GEOOGST?

Wanneer het systeem één seed/zaadje heeft geoogst, kan de keuze gemaakt worden tussen herbeplanten van het seed/zaadje, dus compounden/ herinvesteren in het Garden systeem. De andere keuze is het zaadje te claimen en dit om te wisselen in het liquiditeits pair DRIP/BUSD. Na de actie van het claimen gaat het Garden systeem weer automatische een zaadje farmen. 

Wanneer een deelnemer de keuze maakt om het zaadje opnieuw te planten,  wordt het zaadje wat gelijk staat aan een liquiditeits paar DRIP/BUSD in het Garden systeem geherinvesteerd en dit zorgt ervoor dat de 3% eerder geoogst kan worden in uren. Dit betekend dat er vaker geoogst kan worden. Wat zorgt voor vaker claimen of herinvesteren op een dag in beschikbare Plants dat gelijk staat in percentage DRIP-BUSD LP tokens.

Daaropvolgend wordt de 3% wat geclaimd of geherinvesteerd kan worden een groter bedrag in LP tokens, omdat de waarde in het Garden systeem hoger wordt als je herinvesteert.  

Deelnemers worden beloond als zij een langere tijd achter elkaar geoogste zaadjes terug in het Garden systeem gooien. 

CONCLUSIE

Hoe langer een deelnemer in het Garden systeem zit en herinvesteert des te hoger de beloning in percentage rente in LP tokens. Het gaat er dus niet om met hoeveel vermogen je er inzit, maar hoelang je het systeem trouw blijft.

 

Weergave Fertilizer bonus DRIP/BUSD Garden
Fertilizers bonus

Het DRIP/BUSD Garden systeem geeft een bonus in hoeveelheid % per dag in dividend uitbetaald afhankelijk hoe vaak er wordt geherinvesteerd met het opnieuw planten van zaadjes.

Overzicht DRIP/ BUSD LP Farm op Manor.Farm DAPP
Het Garden systeem

De DRIP/BUSD Garden

Wanneer de balk voledig geel is dan kan er een plant geoogst worden. Een plant staat gelijk aan een deel van een liquiditeitspaar DRIP/BUSD. De plant uit de DRIP/BUSD garden is gefarmd en kan opnieuw worden geherinvesteerd in de vorm van een zaadje in de DRIP Garden.

In een volgend deel zal ik de Layers 2 & 3 uitleggen van de TheManor.Farm. Houd mijn blog in de gaten.

Samen sterk! Naast dat ik mijn kennis deel, help ik jou op weg met regelmatige airdrops. 

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: