Piston Token: Eerste kennismaking vanuit Token Fellowship

DRIP Network heeft de laatste tijd binnen de decentrale financiële applicatie wereld naam gemaakt en dit is andere ontwikkelaars niet ontgaan. Het voordeel voor innovatie binnen defi is dat over het algemeen de gemaakte applicatie open source zijn. Dat betekend dat de codering van de smart contracts binnen een applicatie overgenomen kunnen worden door andere ontwikkelaars en zo ontstaan er ‘Forks’. Een aantal namaak DRIP Networks hebben behoorlijk hard gefaald. Maar Piston Token zou zomaar eens een goede concurrent kunnen zijn van het DRIP Network doordat zij innovatie in het belastingsysteem hebben doorgevoerd. Vandaag neem ik jullie mee met een eerste kennismaking.

(Aantal omschrijvingen wat het Piston Token team denkt te gaan leveren aan de deelnemers).

Piston Token en waarom het voor een langere tijd kan voortbestaan

Zelfde contract als DRIP Network op een aantal innovatieve toevoegingen na.

  • 1 miljoen Piston tokens
  • Daily 1% Return on Investment in percentage Piston Token
  • Piston token is gepaired aan BUSD en Piston token koop je ook met BUSD
  • Max Payout per wallet 50k in Piston tokens
  • Whale belastingen zijn iets hoger in percentage dan in het DRIP Network Faucet
  • Referral system geeft minder bonus in percentage naar Upline ten opzichte van het DRIP Network Faucet
(Uitleg wat precies het Piston Token protocol inhoudt).

Extra aanvullende opties binnen Piston Token anders dan het DRIP Network

Wanneer je toch twijfelt om in het Piston Token protocol te blijven met je vermogen dan kun je alsnog het protocol verlaten binnen 7 dagen en de dollarwaarde in Piston tokens terug krijgen. Dit is wel afhankelijk van de Piston token prijs in hoeveel Piston token je terug krijgt. Wat naar mijn mening positief is dat je altijd je ingelegde dollar waarde terugkrijgt wanneer je je alsnog bedenkt uit het protocol te stappen. Dit is exclusief belastingen en dividend die je in die periode verdiend hebt.

Piston Token en belastingen

Piston Token belasting, aankopen Piston tokens binnen de Pancake Swap LP pool

Binnen de liquiditeits pool op Pancake Swap is op het moment dat je daarin een koop actie doet. Er vervolgens een belasting betaald moet worden van 10%.

Deze 10% aan belasting op aankopen via PancakeSwap worden vervolgens verdeeld op de volgende wijze.

  • 1% burned 
  • 2% naar liquidity (pancakeswap) 
  • 1% naar marketing / development 
  • 6% naar contract balance smart contract

Piston Token belasting op Deposits binnen het protocol

Wanneer een deelnemer een deposit doet in Piston tokens en mee gaat doen aan de Race (vergelijkbaar met DRIP Network Faucet) wordt er 10 % belasting afgedragen en vervolgens onderverdeeld in:

  • 5% to upline (round robin) 
  • 5% to contract balance smart contract

Piston Token belasting op Claimen binnen het protocol

Op het moment dat een deelnemer Claimed wordt er 10% belasting betaald en wordt de belasting onderverdeeld in het volgende:

  • 10% naar contract balance smart contract

De vergelijking met DRIP network Faucet en belastingen

DRIP Faucet vraagt voor belastingen in totaal 20% om je DRIP tokens in BNB in je Metamask wallet te krijgen, claimen (10%) en omzetten DRIP token naar BNB(10%). DRIP Network en Piston Race zorgen er beiden voor wanneer er een deposit wordt gedaan dat een deelnemer in de upline wordt beloond. Piston Race doet daar bovenop een 5% van de belasting in de contract balance smart contract. De contract balance smart contract is de pot waar max 1 miljoen Piston tokens in kunnen zitten en waaruit dividend in Piston token uitbetaald wordt naar de deelnemers. Dit is positief naar mijn mening. 

Extra innovatieve ontwikkeling aanvulling contract balance smart contract binnen het Piston Token protocol

Binnen Piston Race is er een Fuel Tank. De Fuel Tank kan maximaal gevuld worden met 5x je deposit in Piston token. Bijvoorbeeld als je een deposit doet van 100 Piston tokens en je herinvesteert de gehele tijd tot 500 Piston token dan is je Fuel Tank vol. Dan heeft het geen zin om nog door te compounden/ herinvesteren. Daaropvolgend krijg je ook geen rewards meer van je Pitcrew downlines.

Dit is alleen op te lossen om nieuwe Piston tokens om te zetten vanuit BUSD of te claimen en opnieuw je Piston tokens in jouw Race account te herinvesteren. De Fuel Tank zal dan weer op nul beginnen en vervolgens kan er weer geclaimd worden en deposits worden gedaan tot 5x jouw totale inleg in het protocol. Ten slotte zul je wanneer je weer je 5x inleg hebt bereikt in de Fuel Tank de bovengenoemde acties opnieuw moeten inzetten om je Piston Race account te laten doorgroeien

Beide acties zorgen ervoor dat er belasting wordt betaald en dit komt ten goede voor het contract balance smart contract. Wat ik zelf van het DRIP Network Faucet heb geleerd is dat de Faucet pool met maximaal 1 miljoen DRIP tokens zoveel mogelijk gevuld moet blijven om de prijs hoog te houden van bijvoorbeeld het DRIP token. 

Piston Token en belasting op verkopen van Piston tokens

  • 1% burned
  •  2% naar liquidity (pancakeswap) 
  • 1% naar marketing / development 
  • 6% naar contract balance smart contract

Piston Token en belasting voor het uitstappen van het protocol

  • 10% naar contract balance smart contract

Piston Token en belasting op een compound/ herinvestering in het protocol

  • 3% geherinvesteerde bedrag gaat naar de Upline (Round Robin system)
(Overzicht belastingstelsel binnen het Piston Token protocol)

Conclusie eerste kennismaking Piston Race protocol

De komende tijd ga ik mij verder verdiepen in Piston Token. De tokenomics lijken voor nu goed in elkaar te zitten om voor een langere tijd dividend aan de deelnemers te blijven betalen. Ik vind de interface van Piston Token er mooi uitzien. Deze interface ziet er grafisch beter uit dan het DRIP Network atm.

Ten slotte zegt het team via Twitter het Piston Race protocol meer utility te geven door iets te doen via een game, NFT’s en binnen het protocol een auto compounder toe te voegen.

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: