Elephant.Money: instant gratification vs delayed gratification

In eerste instantie toen mijn crypto’s hoog stonden qua prijs en ik per dag een paar honderd dollar kon verdienen. Dacht ik vervolgens aan al het moois wat ik kon kopen voor dit geld in materialistische spullen. Ik zag die Audi S5 of mogelijk die S7 al voor mijn deur staan. Tik je wel direct tweedehands 50 k of meer in euro’s weg. Het scheelt dus al dat je deze auto dan tweedehands zou kopen, aangezien nieuw gekocht de auto in waarde nog harder daalt jaarlijks. Nu wil ik in de artikel stil staan wat nu nou voor mij meer waard is: Mooie spullen of toch uitstellen van een iets kopen en eerst blijven investeren.  Ik neem jullie mee.

Dit is wel een Audi ®S5 uit 2021. Maar gaat even om het idee!

Mooie spullen dat maakt mijn leven compleet!

Jazeker, als ik een dikke auto koop, koop je ook een ervaring. Het motorgeluid en de rij ervaring. Daarin tegen krijg je ook ervaring in duur tanken bij de pomp, hoog wegenbelastingtarief en de rest qua afschrijving. Het is niet voor niets dat auto producenten jouw op je emotie willen raken, dat je zonder hun auto niet gezien wordt door anderen of echt iets mist in je leven. Vaak zetten zij een mooie vrouw naast de auto in de reclame. Stel je nou is voor als je die auto koopt en je krijgt zo die vrouw erbij. Dit omdat jij hun auto koopt. Dit hierboven benoem ik, omdat auto reclames vaak naar mijn mening op de doelgroep de man zijn gericht. Mijn blog is op iedereen gericht en iedereen is welkom. 

Als je hebt het over de nieuwste auto willen kopen en hier goed over nadenkt. Dan is dit vooral heel veel gebakken lucht. Ik zou wanneer ik zelf zo’n auto zou kopen dit echt doen als beloning voor mijn harde werk en ik zo verschrikkelijk veel geld heb dat het niet heel zeer doet. 

Het is verleidelijk in onze kapitalistische maatschappij om mee te gaan in de gekte van meer spullen en ik wil graag een goede burger zijn door hoofdsponsor te zijn voor de staatskas door zoveel mogelijk BTW af te dragen. Uiteindelijk zie je vaak dat de spullen die je koopt niet perse langdurig iets aan geluk toevoegen in je leven. Het is vaak een keiharde dopemine shot bij de eerste aankoop en mogelijk nog een paar dagen. Maar daarna blijft er niet veel meer van dit geluk over. Er zijn andere gebieden waar de blijvende geluk veel meer te vinden is en dus investeer vooral daarin is mijn advies.

Ik wil zelf niet te zwart wit zijn en ik kan vooral soms ook teveel investeren en vergeet te leven. Dat is ook een beetje teveel van het goede. Het leven is ook genieten en daar mag ook zeker iets voor gekocht worden om dit geluk te ervaren. Belangrijk naar mijn mening is wel dat je dit vooral voor jezelf doet en niet voor de buurman of je vrienden of familie om je echo hierin op te krikken. Meestal wordt je hier niet een leuker mens van en blijf vooral je innerlijke talenten ontwikkelen of talenten ontwikkelen die je van jezelf nog niet kent.

Van mijzelf en ook de ervaring die ik in de jeugdhulpverlening heb, ben ik een gever en dit is voor mij ook waarom ik in crypto ben gaan investeren. Ik zou op langer termijn ook goede doelen willen helpen in het binnen en buitenland. Geven geeft mij een goed gevoel en je kunt levens veranderen en dat is naar mijn mening de kracht van geld. Geld kan een zooi ellende veroorzaken, maar er zijn ook genoeg mensen die het gebruiken om nieuwe dingen te ontwikkelen voor het welzijn van de mens of geld weggeven waardoor onze medemens beter wordt.

Investeren (weggooien van geld) in die droom auto

Voor nu komt ik terug op de Audi S5 van ongeveer 50k aan euro’s.  Stel nou ik zou die Audi voor nu even niet kopen ”Delayed Gratification” en zou dit investeren in een Defi platform Elephant.Money Stampede pool. Hieronder ga ik een berekening maken met een Compound Daily Interest Calculator via een website.

50000 euro is omgerekend naar dollars atm 55000 aan dollars. 

Dit stort ik in Elephant.Money en ga dit als voorbeeld vijf dagen in de week herinvesteren en in de weekenden het bedrag opnemen. Dit opgenomen bedrag stuur ik als voorbeeld door naar de Native staking pool van Elephant.Money. Je zou Trunk tokens ook kunnen omzetten naar BNB en dit laten omwisselen bij je exchange. Ten slotte naar je bank sturen.

Berekening over een periode van 365 dagen met een bedrag van 55k aan dollars

Dit is direct de magie van Compound interest ( rente op rente). 

Statistieken

  • Jouw Stampede pool staat na een jaar op 229369.41 dollar en met een rente van 0.56% geeft dit na een jaar 1280 dollar per dag. Ik snap dat je nu zegt dat dit absoluut niet mogelijk is. Maar dit is het zeker, welkom in de nieuwe wereld van decentrale financiele applicatie wereld (Web 3) mede mogelijk gemaakt door ontwikkelaar Banktellar. De man die vanaf zijn 10de aan het programmeren was en sinds 2012 zijn eerste miningrigs gebruikte om zijn Bitcoin te minen voor een paar dollar per Bitcoin. 
  • Het mooie is dat je de weekenden afgelopen jaar ook Trunk Stampede hebt opgenomen en dit heeft je 74729.70,- opgeleverd. Het uitzonderlijke is dat je nu de Audi S5 met een paar extra opties kunt kopen. Ten eerste die Audi is een jaar verder en er is dus meer afgeschreven qua waarde van de auto. Ten tweede heb jij in een jaar tijd bijna 75k aan dollars verdiend door geld voor jouw te laten werken. 
  • Ten slotte als je de investeringsstrategie aanhoudt dan gaat het geld in de Stampede pool alleen maar harder voor jouw werken. 

Rendement jaar 2 in jouw Stampede pool

Nu ga ik je laten zien wat een jaartje verder, dus einde jaar 2, in de Stampede pool betekend voor jouw vermogen in Trunk stablecoin.

Over 730 dagen ben jij klaar en heb je het geldspel ‘Monopoly’ uitgespeeld.

Statistieken

  • Jouw Stampede pool staat na 2 jaar op 956551.63.- dollars in Trunk stablecoins en met een rente van 0.56% krijg jij per dag 5356.69,– dollars in Trunk stablecoin
  • Jij hebt dus die weekenden netjes Trunk opgenomen en dat heeft je het volgende opgeleverd: 311649.57 ,- dollars in Trunk stablecoin. Nu kun je dus in Nederland in de grote steden een garagebox kopen, gefeliciteerd! XD

Voorwaarden om dit te laten slagen buiten jezelf om

  • Het is belangrijk dat de Binance Smart Chain blijft bestaan, indirect dus Elephant.Money
  • Naar mijn mening blijft het spannend wat er gaat gebeuren met de CBDC (Centrak Bank Digital Currency’s) ontwikkeling vanuit USA en CBDC ontwikkeling van de Europese Unie. Het is voor ons belangrijk dat de CBDC en crypto in de toekomst naast elkaar kan blijven bestaan. 

Sharing is caring! Hiermee verdienen wij beiden per deposit of herinvestering 0,5% aan TRUNK stablecoin uit de dividend pot van Elephant.Money.

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: