FASTBNB IS EEN SCAM

De afgelopen weken heb ik FASTBNB getrackt via BSCscan.com. Het contract wat ook opbrengsten zou moeten generen uit liquiditeitsmining doet niet wat er gezegd is vanuit de youtube filmpjes ter promotie en wat de ontwikkelaar zelf vertelt. Persoonlijk zou ik zelf niet meer investeren in FastBNB. Daarbij wil ik jullie meenemen hoe je in de toekomst dit soort oplichting smartcontracts zelf zou kunnen tracken en daaruit zelf je beslissing zou kunnen nemen om er wel of niet in te investeren.

BSCscan

BSCscan is een site waar je alle wallet adressen getrackt kunnen worden. Hier vind je onder andere grafieken, aantal deelnemers protocol, hoe zien de transacties eruit en waar gaan die heen. Het is fijn aan de blockchain dat het transparant is, dus je kunt checken of ontwikkelaar/projecten legit zijn en echt doen wat zij zeggen. Dit is nooit helemaal zeker te weten. Maar een BSCscan komt gewoon met keiharde feiten.

BSCscan 09-02-22

Een week geleden was het volume qua BNB nog 5667 BNB met een waarde van 2,4 miljoen dollar.

BSCscan 16-02-22, BNB 1005 en een waarde van 432 k aan dollars

Inkomsten vanuit de liquiditeits mining

Hieronder zie je een afbeelding met informatie wat zou kunnen weergeven dat het protocol inkomsten genereert uit liquiditeits mining


Informatie vanuit BSCscan

Mijn observatie is dat er sowieso te weinig of niet aan liquiditeit mining wordt gedaan is, omdat ten eerste er nergens een decentrale exchange staat aangegeven in deze gegevens hierboven. In een afbeelding hieronder ga ik aangeven wat je dan zou moeten zien. Wanneer je liquiditeit aanbiedt aan een protocol moet dit terug komen in de transactie gegevens. 

Daarnaast loopt het aantal BNB en dus de dollar waarde snel leeg vanuit de uitbetaal pot voor de deelnemers. Ik zie nergens in het contract staan of überhaupt dat het bedrag in BNB stijgt in de uitbetaal pot.

Informatie BSCscan zoals het zou moeten zijn

Hierboven zie je een weergave van liquiditeits mining pur sang! Zie alle PancakeSwap V2 weergaves. Ik kan hier zelf uit herleiden dat de Liquiditeits pair DOGS/BUSD continu in beweging is met transactie op de grootste decentrale exchange Pancakeswap. Door die beweging/transacties levert dit mij inkomsten op in transactie fee, omdat ik liquiditeit aanbied via de TheAnimal.Farm naar Pancakeswap

Programmering smartcontract FASTBNB

Tijdens het maken van dit blogartikel zat ik toevallig ook te kijken naar de programmering van het smart contract. Ik ben zelf geen programmeur, maar ben niet op mijn achterhoofd gevallen en zie toevallig heel vaak referral langskomen. DIt betekend dat het protocol alleen kan voortbestaan door nieuwe mensen binnen te halen. Wat er op neer komt dat het een piramidespel is. Een piramide spel is dat de eersten die zich bij het smart contract aanmelden het meeste geld verdienen en de rest daaronder verlies ziet op zijn ingelegde geld/tokens.

code

Analyse vanuit BSCScan van FASTBNB

Er is een piek geweest met de hoeveelheid BNB in de uitbetaal pot. In de afbeelding hieronder is duidelijk te zien dat er op dit moment te weinig BNB in het protocol komt om de uitbetalingen te kunnen dekken. Dit is naar mijn mening een ongezond protocol wat niet gaat werken.

onvoldoende BNB voor uitbetaling

Ik ben benieuwd wat jullie van deze analyse vinden en graag hoor ik ook terug of ik nog iets in mijn analyse kan aanvullen. Laat het mij gerust weten via de comments hieronder! 

Photo by Mikhail Nilov from Pexels

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: