Beginnen met crypto? Zo maak je een Metamask Wallet aan!

In dit blog leg ik uit hoe jullie kunnen starten in jullie crypto avontuur. Ik zal de stappen uitleggen hoe je een Metamask wallet aanmaakt. Zodat jij kan starten met passief inkomen genereren in crypto.

Wanneer je een passief inkomen wil creëren kun je met decentrale financiële applicaties werken en heb je online een crypto wallet nodig. Metamask is op dit moment de meest toegankelijke en meest gebruikte crypto wallet. Zelf gebruik ik ook een Metamask wallet. Metamask is over het algemeen snel in gebruik en kan met verschillende blockchains samenwerken, zoals Ethereum, Binance Smart Chain, Fantom en Avalanche. 

Daaropvolgend kun je er een hardware wallet bij aansluiten. Dit is mijn ogen een voorwaarde om zo veilig mogelijk op decentrale applicaties te werken. Zelf ben ik ooit gehackt voor een bedrag van 15.000 dollar en dit kwam, omdat ik geen hardware wallet had. Ik had alleen een Metamask wallet en daardoor kon het virus op de besmette computer, via een keylogger bij mijn Metamask gegevens. Ik wil jullie behoeden dat dit jullie niet overkomt. Het is een nare ervaring en zonde van je geïnvesteerde geld.

Metamask wallet stappenplan

De stappen om op een veilige manier een crypto wallet aan te maken:

1. Zorg dat je computer virus en malware vrij is.

Ik gebruik zelf de gratis versie van Malwarebytes en AVG. Deze scans laat ik achter elkaar draaien, zodat het voor mij duidelijk genoeg is dat er geen virussen op mijn computer staan.

2. Metamask downloaden

Metamask download je via de volgende link: https://metamask.io/download/.

Je kiest vervolgens welke versie je wilt downloaden. Ik gebruik zelf Brave browser, waardoor ik ook crypto kan verdienen in BAT tokens. Maar dit voor een ander artikel. Binnen de Brave browser gebruik ik wel een google extensie. Een extensie is een hulpprogramma die aansluit op je browser. Ik laat onder dit stappenplan afbeeldingen zien ter verduidelijking van wat precies een extensie is. 

Je opent je extensies via het puzzelstukje in je browser

Wanneer je op het puzzelstukje drukt rechts naast je internet browser balk dan komen alle extensies van je browser te voorschijn. Zie bovenstaande afbeelding. Hier zie je dat ik meer wallets heb van verschillende cryptomunten. Belangrijk is voor nu op Metamask (Het vosje) te klikken.

3. Metamask wallet aanmaken.

Het aanmaken van een wallet binnen de Metamask extensie doe je door binnen de Metamask extensie op ‘get started’ te drukken.

Klik op de blauwe call-to-action

 Vervolgens moet je kiezen voor de optie ‘create a wallet’.

Druk op 'create wallet'

Druk op ‘create wallet’ als je nog geen Metamaskwallet hebt. Binnen elke browser die je opnieuw gebruikt moet je, als je al een Metamask hebt, opnieuw een wachtwoord aanmaken en je code met 12 woorden invoeren (seed phrase).

4. Metamask wallet installeren 

Dan kun je Metawask gaan installeren. De stappen die hiervoor nodig zijn, zijn goed te doen. Ik leg het je hieronder verder uit.

Lees de voorwaarden en klik op ‘I agree’. Doe dit alleen als je het er mee eens bent natuurlijk!

Vervolgstap installeren Metamask
Create password

Creëer een niet te makkelijk te raden wachtwoord, sla dit absoluut niet op in je computer of iets anders dat met internet verbonden is. Dus op papier schrijven.

Uitleg video

Volgende stap is een educatief filmpje over hoe je jouw wallet moet beveiligen. Kijk deze video. Wanneer je klaar bent kun je op ‘volgende’ klikken.

Secret recovery phrase

Je krijgt nu je wachtwoord van 12 woorden. Druk op ‘reveal the secrets words’. Deze woorden op papier schrijven. Waarschuwing: nooit ergens deze woorden/wachtwoord opslaan met iets wat verbinding heeft met internet, bijvoorbeeld tablet, telefoon of een laptop. Zorg ervoor dat de Engelse woorden goed leesbaar zijn en dat er witte ruimte zit tussen de woorden. 

Je zorgt er vervolgens voor dat deze woorden ergens terug te vinden zijn in een geheime plek in huis of eventueel bij een deposit die waardevolle spullen opslaat en dit is jouw geheim. Wanneer je je wachtwoord met 12 woorden kwijt bent, dan ben je je geld en crypto kwijt.

Bevestig je secret recovery phrase( Je kunt deze Phrase overnemen, maar valt niks te halen XD)

Dit is de laatste stap om je Metamask wallet te activeren en in decentrale financiële applicaties te gaan werken. Het systeem gaat met jou controleren of het wachtwoord met 12 woorden in de juiste volgorde staat. Sleep de juiste woorden op de juiste plek. Wanneer het klopt, kun je door in het systeem.

Mainnetwerk

Startscherm van je eerste Metamask account. Je start altijd in ‘Mainnetwerk’ en dat is het netwerk van de Ethereum blockchain. Het Ethereum bedrag is ter illustratie van hoe je wallet er straks met een bedrag eruit gaat zien.

inlogscherm

Ben je uitgelogd? Zo ziet je Metamask wallet er dan uit. Om in te loggen vul je jouw (op papier geschreven) wachtwoord in. Ga hier zorgvuldig mee om. Zorg er dus ook voor dat er niemand met je mee kijkt. Safety first! 

Photo by Tomáš Malík from Pexels

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: