Crypto & Defi nieuws oktober 2022

In dit blog het Crypto & Defi nieuws oktober 2022. Via twitter en andere kanalen volg ik de ontwikkelingen in deze vrij nieuwe technologie. Het interessante voor mij persoonlijk aan de crypto wereld is dat het continu in beweging is. Ik neem jullie mee naar het crypto & Defi nieuws van oktober 2022.

Onderzoek web3 artikel StanFord, by Patrick Hansen

Onderzoek waarom Web3 artikel van 15 oktober ( decentrale financiële applicaties zijn daar een onderdeel van) Europa minder afhankelijk maakt van de US en zijn dollar hegemonie. 

Patrick Hansen, head of strategy & growth at Unstoppable finance. Daaropvolgend RegTrax deelnemer voor de Europese Unie benoemt dat Web3 een grote kans is voor de Europese unie om minder afhankelijk te zijn van de United States en zijn dollar.

Zijn argumenten zijn:

  1. Web3 is voor de EU het meest belovende pad naar digitale soevereiniteit. Web3 kan ervoor zorgen dat machtige Tech gaints niet meer bepalen wat er op het internet gebeurt. Maar dit zelf bij de burger zelf komt te liggen. Bezit en controle van data kan gedecentraliseerd worden. Gebruikers en ontwikkelaars kunnen beschikken over een gedeelte van een stuk internet service door tokens in te zetten. Hier vallen dan ook non- fungible (NFT’s) and fungible tokens onder. Door een alternatief internet aan te bieden als in Web3 zorgt dit ervoor dat de gebruikers zelf meer keuze hebben in het gebruiken van producten. Daaropvolgend kan daardoor de tussenpersoon door smart contracts weggelaten worden. Peer to peer internet kan dit ook genoemd worden. 
     
  2. Crypto gaat de EU financieel onafhankelijk laten worden van US. De Unted States heeft vanaf de tweede wereldoorlog een groot voordeel dat hun US dollar de wereldmunt is en dit verzwakt indirect de currencies van andere landen. Daarbij is er een grote monopoly ontstaan bij bedrijven als PayPal, Visa en Mastercard. Ook hebben de United States een grote invloed op het internationale betalingssysteem SWIFT. Het SWIFT systeem is het dominante internationale betalingssysteem.
    De EU zou de EURO stable coin kunnen stimuleren om dit een meer prominente rol te geven op de crypto markten. Op dit moment is de USD stable coin dominant als in een percentage van 99% van de crypto market. Hier zou de EU een stablecoin tegenover kunnen zetten die dezelfde functie vervult. Hier praat ik niet over een Central Bank Currency die mogelijk surveillance technologie bij zich gaat dragen en gecentraliseerd is door de Europese Centrale Bank.

     

  3. Web3 is grootste kans voor EU om economische en technologische te herstellen. De grootste bedrijven waar waarde zit, zijn vooral te vinden in China en United States. Europa is hierin aan het afglijden en zou in Web3 een kans moeten zien. Economische heeft de EU een kans gemist in de WEB2 era, zoals bedrijven Facebook, Google en Amazon die de afgelopen jaren de tech markets gedomineerd hebben. 

     

  4. Europa is momenteel de grootste crypto economie met 1 triljoen dollars in transacties. Europa heeft niet de grootste bedrijven in crypto. Maar heeft de meest actieve community’s en personen die crypto’s & tokens bezitten en verhandelen. 25% van de wereldwijde crypto activiteiten tussen 2020 en 2021 is binnen de EU geweest. Daaropvolgend heeft de EU de meeste Bitcoin en Ethereum Nodes (poortwachters voor beide blockchains). Deze percentages kunnen weergeven dat er goede omstandigheden zijn om Web3 te laten slagen in de EU.

     

  5. De EU heeft de meest ontwikkelde geharmoniseerde regulatie kader in aantocht. De volgende stap in crypto adoptie zal plaatsvinden door instituties. Door dit te laten plaatsvinden is er wel een gereguleerd kader nodig voor de crypto industrie.
    The Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCa) wordt mogelijk volgend jaar gelanceerd. Het een duidelijk framework geworden dat meedenkt met de crypto industrie.
    In vergelijking met de United States heeft de EU een behoorlijk voorsprong betreft een crypto regulatie kader. Op dit moment slaat de SEC ( Security Exchange Commission) een harde toon tegen de crypto industrie om het te reguleren en controle op te houden. Daaropvolgend heeft China crypto totaal verbannen.
    Op het moment dat de EU MiCa op de juiste manier wegzet, kan Europa talent, bedrijven en kapitaal vanuit de gehele wereld naar zich toe trekken. 

Verder in Crypto & Defi nieuws oktober 2022

  • Op Coinbase kan overal ter wereld met lokale currency de stable coin USDC gekocht worden. Dit maakt de toegankelijkheid voor burgers naar crypto meer laagdrempelig.
  • Hoe MiCa schriftelijk eruit gaat zien is akkoord gegeven door Europese commissie. Daaropvolgend is het in te lezen door het publiek. 
  • Circle gaat zich inzetten om een Euro stable coin te ontwikkelen voor de web3 era.

Andere opvallende berichten binnen Crypto & Defi nieuws oktober 2022

  • Bij groot investerings platform RobinHood is nu een Web3 wallet beschikbaar.
  • Het bedrijf Stripe (aanbieden van logistiek voor elektronische betalingssystemen) doet USDC stable coins uitbetalingen.
  • Starbucks keert NFT’s uit als loyaliteit bonussen.
  • Reddit gebruikers kunnen punten geven in percentage Ethereum.
  • Het betalingssysteem Swift is een samenwerking aangegaan met Chainlink.
  • Warner Music ( 1 van de grootste muziek platformen ter wereld) is een samenwerking aangegaan met decentraal NFT market platform Open Sea.
  • T-Mobile onderzoekt of het kan gaan samenwerken met de Ethereum blockchain.

Post a comment

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: