Veel gestelde vragen van deelnemers over Elephant.Money

Het is een tijdje geleden dat ik een update heb gegeven over de decentrale financiële applicatie Elephant.Money. De afgelopen weken was het voor mij onduidelijk of Elephant.Money kon voorbestaan, omdat vooral de Pegg van 1 dollar tegenover 1 Trunk aan het zakken was. De prijs staat nu op 0,20,- dollarcent en dit is iets waar ik niet blij van wordt. Maar dit is in mijn visie niet blijvend. Daaropvolgend wil ik jullie in dit artikel uitleggen waarom de Pegg van 1 Trunk  weer naar 0,99,- dollarcent gaat. In dit artikel behandel ik ook de meest gestelde vragen die op dit moment door de community  over Elephant.Money worden gesteld.

Wat is er toch met die Pegg aan de hand?

Dagelijkse krijg ik vanuit Elephant.Money Stampede 65 Trunk stablecoin uitbetaald. Daaropvolgend als ik dit omwissel op de Dex Pancakeswap is het nog maar 30% waard van de 65 Trunk stablecoin die ik dagelijks binnen hark. De 30% staat voor de Pegg van 0,30,- dollarcent. Dit gaat over de Trunk Stampede pool waar ik inzit en waarbij ik dagelijks 0,56% uitbetaald krijg in Trunk stablecoin. 

Wat zorgt ervoor dat de Pegg alle kanten opvliegt en vooral aan het zakken is?

Binnen de Dex Pancakeswap heb je het LP pair Trunk-BUSD. Op het moment dat er veel Trunk stablecoins worden omgewisseld voor BUSD stablecoins binnen de LP pool dan daalt het aantal BUSD stablecoins in de LP pool. Dit zorgt ervoor dat Trunk minder waard wordt tegenover de stabecoin BUSD. Ten slotte is dit een belangrijke reden dat Trunk op Pancakeswap voor 0,30,- dollarcent omgewisseld kan worden.

Wat is nu precies de TRUNK-BUSD LP pool?

Op het moment dat een LP pool wordt gecreëerd, wordt er gezorgd dat er bijvoorbeeld 2 miljoen TRUNK stable coins en 2 miljoen BUSD in zitten. Het kan gezien worden als een weegschaal die continu weer terug wilt naar een even aantal van 2 miljoen van beide coins. Op het moment dat er meer TRUNK uitgehaald wordt dan stijgt de prijs van TRUNK, omdat TRUNK tegenover BUSD schaarser wordt. Dit geldt dus ook op het moment dat er veel BUSD uitgehaald wordt, de prijs van TRUNK zakt. De reden hiervan is dat Trunk minder schaars wordt tegenover BUSD. De prijs van BUSD kan niet zakken aangezien dit op onderpand gebaseerde stable coin is. Hier bedoel ik mee voor elke BUSD stable coin die is geslagen, wordt gedekt door real assets als in dollars en de US treasury.
Ten slotte doordat de weegschaal altijd terug wilt naar 2 miljoen tokens of stablecoins is er continu prijsvolatiliteit binnen de Trunk stablecoin. Het is wel de vraag als TRUNK op dit moment echt een stablecoin genoemd kan worden. In de toekomst is mijn visie dat Bertha wel gaat zorgen dat TRUNK weer een stable coin wordt. 

Hoe kunnen wij weer met Trunk op Pegg komen van 0,99,- BUSD?

Het meest belangrijke wat door de deelnemers gedaan moet worden is via de Elephant.Money website zoveel mogelijk Trunk stable coins gemint (geslagen) moeten worden voor BUSD stable coins. Dit zorgt ervoor dat er weer meer balans komt in de LP pool. Op dit moment zitten er veel meer Trunk stable coins in de pool dan BUSD stable coins. Dit is dus iets waar de community zelf invloed op kan uitoefenen.
Het goedkoop opkopen van Trunk stable coins op Pancake en als ruilmiddel BUSD stable coins te gebruiken, is ook een optie om de Pegg van Trunk op 0,99,- dollarcent te krijgen.

Wie is Bertha?

Bertha is binnen het Elephant.Money protocol de grootste vriendelijke whale die in het smart-contract geprogrammeerd is. Het doel binnen de community is dat de Bertha gevuld wordt met 200 triljoen Elephant tokens. Dit zorgt ervoor dat de Elephant tokens van de markt blijven en Elephant token holders beloond worden in prijsstijging van hun token. Daarnaast zorgt (Bertha) Elephant treasury ervoor dat er verschillende functies vervuld worden waardoor deelnemers uitbetaald kunnen blijven worden.

Functies van de Elephant treasury (Bertha)

  • Bertha zorgt ervoor dat de Redemptions op de Elephant.Money site uitbetaald worden aan de deelnemers. Redemption is het proces waarbij Trunk stablecoins worden omgewisseld voor BUS Dollars. Dit betekend dus dat deelnemers hun winsten willen claimen in BUSD stablecoins. Vanuit de BUSD Treasury worden de redemptions uitgevoerd en Bertha zorgt ervoor dat de BUSD Treasery goed genoeg gevuld blijft.
  • Bertha regelt ook dat deelnemers hun dividend in Trunk stablecoins uitbetaald krijgen in de Native staking pool en de Stampede pool. Het uitbetalen van dividend wordt betaald door de Trunk Treasury. Maar de Trunk Treasury wordt  wederom aangevuld door Bertha.
  • Ten slotte zorgt Bertha er ook voor dat LP pair TRUNK-BUSD op de Dex Pancakeswap continu wordt aangevuld met TRUNK stablecoins. Dit zorgt er vervolgens voor dat TRUNK stable coin makkelijker op de prijswaarde van 0,99,- dollarcent gehouden kan worden.

Hoelang gaat het duren voordat Bertha gevuld is?

Op het moment van schrijven bezit Bertha 84 triljoen Elephant tokens en het is de bedoeling dat dit richting de 200 triljoen gaat. Dit proces is afhankelijk hoeveel Elephant token er gekocht wordt en hoeveel Trunk tokens gemint worden. Op dit tempo kan het zeker nog een aantal maanden duren. Maar het kan ook zijn dat er groot vermogen binnen het protocol komt en dit proces versneld wordt.

Foto door Rudolf Kirchner: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/grijze-olifant-1750820/

Post a comment

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: