Nadelen van SWING- EN DAYTRADEN vs nadelen DEFI

In een vorig artikel heb ik het over de voordelen gehad van swing- en daytraden vs voordelen Defi. In dit artikel wil ik het graag hebben over de nadelen om te investeren in swing- en daytraden vs nadelen Defi. Ik neem jullie mee naar de inhoud!

Chart Tradingview van Bitcoin atm.

Nadelen Swing- en daytraden

Verliezen kunnen groot zijn als je technische- en fundamentele analyse niet kloppen

Wanneer jij aan het daytraden- en swingtraden bent, is het handig om je te verdiepen in technische- en fundamentele analyse. Dit kunnen goede bouwstenen zijn om een trade te gaan inzetten. Beide analyses zijn een zeer complexe materie. Dit betekend in mijn visie dat een goede day- of swingtrader  er maanden a jaren over doet om dit onder de knie te krijgen. Hierbij wordt over het algemeen veel leergeld betaald. Ten slotte is het belangrijkste dat je na een bepaalde tijd meer winstgevende trades gaat maken tegenover trades waar je vermogen verloren gaat. Het is uiteindelijk de bedoeling om je trade portfolio te laten groeien. 

De crypto markt wordt aan alle kanten gemanipuleerd en dit is lastig te volgen als particulier investeerder met kleine vermogens

Een jaar geleden had ik een tradingtool gekocht genaamd: Market Cipher. Door deze tradingssoftware kwam ik erachter hoe vaak prijzen gemanipuleerd werden in de markt. Het manipuleren zorgt ervoor dat je behoorlijk mis kunt zitten tijdens een trade. Met de market Cipher software werden manipulatie als een groot kruis aangegeven in de charts van de desbetreffende crypto. Het gebruik van Tradingview en Market Cipher begint altijd met loeren naar een trade grafiek en daarin worden rode en groene charts weergegeven. Market Cipher bood extra functies hierin zoals eentje hierboven beschreven.

Traden is tijdrovend en tijd is voor mij persoonlijk een schaars iets

In de tijd dat ik aan het day- en swingtraden was, bestond dit uit naar grafieken loeren op Tradingview (een applicatie waarbij verschillende verhandelbare assets gevolgd kunnen worden in grafieken). Die periode waren er dagen dat ik in de nacht mij wekker zetten om de opening van de Aziatische markt mee te maken. Crypto charts gaan/gingen op die tijdstippen een andere prijsbeweging laten zien. Dus dacht voor mijzelf daar profijt uit te kunnen halen. Uiteindelijk kostte mij dit tijd als in te veel tijd en emotioneel vloog ik soms alle kanten dit afhankelijk van de koers. Op het moment dat de prijzen omhoog schoten en ik zat in een trade was ik helemaal euforische. Maar op het moment dat ik met een trade ernaast zat dan was het soms emotioneel uitputtend. Een trade verkeerd hebben zorgt er ook voor dat je geld verliest. 

Mogelijk herstel van de Terra UST stablecoin en weergave analyse hoe de vlag de bij hangt na de flash crash binnen het ecosystem Terra Luna + Terra UST stablecoin

Nadelen van Defi

In Defi ben je je eigen bank en dit vraagt verantwoordelijkheid

Defi is in mijn ogen ook het ‘Wilde westen’ aangezien er op verschillende manieren gevaren op de loer kunnen liggen om bijvoorbeeld gehackt te worden en je geïnvesteerde vermogen te verliezen.

Wanneer je op de blockchain werkt met je Metamask- en Ledger cold wallet dan vraagt dit extra scherpte en bewustzijn van welke handelingen je gaat uitvoeren. 

Als je eenmaal in een financiele decentrale applicatie geinvesteerd bent dan gaat het in mijn ogen een automatisme proces worden in de handelingen die je uitvoert. Extra scherpte wordt er gevraagd als er een nieuwe update is van een applicatie of er wordt een nieuwe token/ applicatie uitgebracht. 

Daarmee spreek ik ook uit eigen ervaring dat ‘Greed’ een grote rol speelt om fouten te maken in het aanklikken van een ‘Phising adres’ binnen bijvoorbeeld het medium “Telegram”. 

Doordat je graag een token wilt kopen bij een launch en als de kippen bij wilt zijn, kan het zijn dat je een verkeerd Telegram bericht aanklikt en je Metamaskwallet gehackt wordt. Op dit soort momenten wordt dus scherpte en zo min mogelijk emotie gevraagd om de juiste handelingen uit te voeren. 

Het voordeel van het koppelen van een Ledger cold wallet is dat je Ledger walletadres lastiger gehackt kan worden, omdat je fysiek transacties moet goedkeuren. Ik raad ook af om alleen een Metamask wallet te gebruiken. 

Mijn Ledger heeft mij wederom weer gered. Het is goed om te weten dat de Ledger echt werkt en ik mijn vermogen niet kwijt ben geraakt. Ik blijf dit erin rammen bij verschillende blogartikelen die ik heb gemaakt.

Defi is pas om 2021 mainstream geworden

Defi is in 2021 meer mainstream geworden en dit betekend dat er verschillende onzekerheden aan verbonden zijn. Voorbeelden hiervan zijn: Regulering van overheden, experimenteren van ontwikkelaars, rugpulls, hacks en daaropvolgend lastig de daders te vinden plus gestolen crypto’s. 

Conclusie is dat Defi relatief nieuw is dat maakt het spannend en ook soms risicovol.

Aan de andere kant heeft dit ook zijn voordelen. Aangezien je één van de eerste pioniers bent die investeert in Defi projecten. Als je hierin de juiste picked, kun je hier in mijn visie verschrikkelijk rijk van worden. Elk nadeel heeft zijn voordeel en vica versa.

Foto door ANTONI SHKRABA via Pexels

Met dank aan: 

Tradingview.com

Coinmarketcap.com
https://coinmarketcap.com/currencies/terrausd/onchain-analysis/ 

 

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: