Voordelen SWING- en DAYTRADEN vs voordelen DEFI

Uiteraard heb ik ervaring in daytraden en swingtraden op de crypto currency markets. Daarmee ben ik relatief succesvol geweest. Binnen een half jaar had ik een winst van ongeveer 20k aan euro’s. Short traden (traden op een token die in prijs daalt) heb ik weinig ervaring mee. Vandaag wil ik de voordelen benoemen van DeFi en swing/traden. Gevolgd door een ander artikel over de nadelen én een conclusie van Defi vs swing/daytraden. Daaruit volgt een voorkeur. Al is die wellicht al wel duidelijk, aangezien ik een iets gekleurde bril op heb als het om DeFi gaat. Graag neem ik jullie mee!

Voordelen swing- en daytraden

In een korte tijd met een succesvolle trade kun je enorm veel vermogen genereren.

Een voorbeeld vanuit mijn eigen trade verleden is dat ik Cardano tokens had gekocht op ongeveer 0,40 euro per token. Cardano bleef op dat moment stijgen en kwam op een prijspunt van ongeveer 2,- euro per token uit. Bij het verkopen van mijn Cardano tokens verdiende ik in 1 dag mijn maandsalaris. Ik weet nog goed dat mijn broer en ik dezelfde trades pakten en allebei helemaal gek werden toen wij ons maandsalaris konden bijschrijven op ons account.

Liquiditeit (eigen vermogen) heb je meer controle over tijdens het investeren

Naar mijn mening en mijn ervaring is dat je tijdens het traden altijd de vrijheid hebt om je cryptocurrencies te verkopen of te kopen. Je kunt hierin schakelen tussen stablecoins en cryptocurrencies die meer volatiel zijn dan stable coins. 

Als je bijvoorbeeld BTC in je trade account hebt, kun je dit altijd omzetten naar stable coins. Dit zorgt ervoor dat wanneer de Bitcoin koers naar beneden gaat je de dollar of euro waarde van je BTC niet verliest.

Wanneer je swingtrade of daytrade kun je short gaan 

Een tijdje geleden heb ik trades gedaan met extra liquiditeit in Bitcoin. Hier leende ik extra Bitcoin van aanbieders op de markt. Op het moment dat ik de prijs van Bitcoin goed zou inschatten dan kan het zo zijn, als je bijvoorbeeld x2 hebt ingezet, je dubbel zoveel winst pakt.

Dit kun je doen wanneer je verwacht dat de cryptomarkt long gaat (dus prijswaarde Bitcoin gaat omhoog) of je trade een short (je verwacht dat Bitcoin waarde omlaag gaat). Belangrijk is om altijd een stop-loss in te zetten tijdens het gebruik van zo’n app. Dus je kunt geld verdienen door long of short te gaan in een trade.  

Ik raad beginnende crypto-gebruikers aan hiervan weg te blijven. Als je het wilt doen en je zet bijvoorbeeld je stop-loss niet in, kun je alle investeringen kwijtraken op je account. Of in ieder geval de Bitcoin waarmee je trade.

Een stop-loss is een tool die ervoor zorgt dat wanneer je uit je trade wilt stappen je veel minder van jouw handelsvermogen verliest. Jouw trade heb je meestal verkeerd wanneer je stop-loss wordt getriggerd, maar dit kost je een schijntje qua kosten dan wanneer je jouw stop-loss niet zou inzetten.

Voordelen van het investeren in Defi

Decentrale financiële applicaties (Defi) leveren in de bear- en bull market op een passieve manier vermogen op

Wat bijvoorbeeld de applicaties zoals DRIP Network en Elephant.Money proberen te bewerkstelligen is dat hun tokens niet dezelfde prijsactie volgen als Bitcoin of Ethereum. 

Doordat er smartcontracts zijn geprogrammeerd wordt er een ecosysteem op zichzelf gecreëerd en dit zorgt dat bijvoorbeeld DRIP Network en Elephant.Money op zichzelf kunnen gaan staan als decentrale financiële applicaties. Dit alles heeft tijd nodig en met de nieuwe updates die voor beide protocollen nog in de wachtruimte staan, verwacht ik dat het investeren in dit soort protocollen een goede manier is om in bear- en bull markets een passief inkomen te verdienen.

Binnen DeFi hebben wij te maken met Automated Market Makers. Binnen liquiditeits paren, die zich ook bijvoorbeeld in het DRIP Network en Elephant.Money bevinden, worden er continu trades gemaakt. Dit levert belasting op voor het uitbetalen van de dividendpot. Een andere mogelijkheid is dat wanneer binnen een LP pair een trade wordt gemaakt een percentage naar de Elephant- of Trunk token holder gaat. 

Ook in bearmarkets worden er continu transacties gemaakt, bijvoorbeeld LP tokens die door deelnemers worden samengesteld of tokens die worden omgewisseld. 

Ten slotte is er ook veel interactie gaande tussen stablecoins en valotiele cryptocurrencies. Dit is afhankelijk wat de koers doet en hierin volgen de traders de trends in de markt. Vervolgens zetten zij hun crypto’s om om opnieuw de markt te traden.  

Vervolgens  genereren al deze transacties inkomen voor de aanbieders van LP tokens of tokens op zichzelf staand die aan de markt zijn aangeboden voor gebruik. Een markt van vraag en aanbod. 

Defi is passief inkomen

Passief inkomen is altijd iets lastigs te definiëren, omdat er vaak wel een menselijke handeling bij komt kijken en is het dan echt passief inkomen? Wanneer ik naar mijn applicaties kijk waarin ik geïnvesteerd heb, dan zijn bijvoorbeeld voor mij het DRIP Network, Elephant.Money, EMP.Money, Bomb.money, Piston.Token, My Diamond Team V2 en de The Animal.Farm passieve inkomens. 

Via deze applicaties kun je jouw liquiditeit laten groeien zonder er een handeling in te hoeven doen. Je kunt continu geld verdienen terwijl jij op dat moment niet fysiek een handeling doet. Doordat je niks doet verdien je tokens en die leveren dus geld op. Belangrijk is wel te benoemen dat je in de tussentijd meer tokens had kunnen hebben in je eigen pools. 

Deelnemers kunnen in de tussentijd hun passief inkomen laten groeien door fysieke acties te doen. Door een aantal keer met de muis te klikken en je Ledger een goedkeuring te laten doen. Voor dit herinvesteren is tussendoor dus wel een fysieke handeling vereist. Iets minder passief inkomen dus. 

Zelf heb ik een schema waarop ik elke dag kijk naar mijn Defi projecten en herinvesteer op het moment dat dit het meest effectief is. Ik kijk dan hoeveel de herinvestering oplevert in mijn pools en hoe prijzig de transactiekosten zijn in BNB. Dit kost mij max 15 minuten per dag. 

Defi zorgt ervoor dat ik op de top 10 Total value Locked tokens een goed rendement kan behalen

Doordat ik investeringen heb gedaan in Bomb.Money en EMP.Money, zorg ik ervoor dat ik rente krijg op Bitcoin en Ethereum. Bitcoin en Ethereum hebben de grootste en één na grootste market cap. Nu is de mogelijkheid in DeFi dat ik rentes krijg op Bomb-btcb LP en Emp-ETH LP. Dit zijn gelijk de twee grootste tokens/crypto’s in de markt. Tot slot zorgt mijn Diamond Team V2 ervoor dat ik dividend ontvang in BNB. Dit kan ik ook direct gebruikt worden voor transacties op Binance Smart Chain. 

Defi heeft voor deelnemers een eigen bank gecreëerd waar hoge spaarrentes worden betaald

De ontwikkelaars die decentrale financiële applicaties ontwikkelen hebben bijvoorbeeld met Elephant.Money een spaarekening ontwikkeld waar stable coins verdiend kunnen worden. Maar er is ook een mogelijkheid om ongeveer 0,2% rente te ontvangen op je lopende rekening door te investeren in de Trunk native staking pool.

Banktellar heeft als visie dat Elephant.Money een decentrale bank moet zijn voor de gewone burger. Op dit moment is Elephant.Money zo geproggrameerd dat het volledig autonoom werkt door de codering van de smart contracts.

Degene die nu verantwoordelijk zijn is de community zelf. Dit betekent dat wanneer iedereen een lange tijd zijn winsten zou claimen het protocol leeg getrokken zou kunnen worden. Dus de community zelf is nu verantwoordelijk. 

Goed gedrag wordt beloond, omdat Trunk gepegged blijft aan 1 BUSD stablecoin en het dividend uitbetaald wordt aan de deelnemers.

Beschrijving dividend op het HODLen van Elephant tokens
Beschrijving Elephant. Money Bond systeem en rewards

Foto door Burak Kebaber via Pexels

Met dank aan:

Bigstock.com 

Elephant.Money whitepaper
https://elephant.money/media/elephant-wp.pdf

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: