The BUSD Crops Farmer: eerste introductie

Een aantal maanden geleden was er binnen de Defi of Dapp (decentrale financiële applicatie) wereld een miner seizoen waarin er vanuit één mining protocol verschillende forks werden gemaakt. Daardoor ontstonden er binnen de Defi wereld opeens allemaal miner protocollen die als paddestoelen uit de grond schoten. Nu is er een periode aangebroken dat er innovatieve ideeën zijn toegevoegd aan de bestaande miners om de miners zo lang mogelijk deelnemers te laten uitbetalen. The BUSD Crops Farmer heb ik via een maatje doorgestuurd gekregen en de tokenomics van The BUSD Crops Farmer stonden mij zeker aan. Dus heb een gok gewaagd en er een klein vermogen in geïnvesteerd. Ik neem jullie mee met de eerste introductie van The BUSD Crops Farmer.

Wat is precies The BUSD CROPS Farmer?

The BUSD CROPS Farmer is een miner protocol die extra spelregels heeft toegevoegd om de deelnemers voor zolang mogelijk te kunnen belonen in BUSD rewards. De bedoeling is dat je zoveel mogelijk farmers verzameld en dit zorgt ervoor dat je steeds meer CROPS krijgt die gelijk staan aan de BUSD stablecoin.

 

(Afbeelding web3 site van The BUSD CROPS Farmer).

Een aantal innovatieve spelregels op een rij van The BUSD CROPS Farmer

Een investering doen van BUSD in het protocol

Op het moment dat je BUSD vanuit je Metamask toevoegt dan ben je deze investering kwijt. Daaropvolgend is het investeringsbedrag vastgezet in een aantal farmers die voor jou binnen het protocol aan het werk gaan om CROPS tokens te farmen. 

8% Daily ~ 2920% APR

Daily rewards zijn afhankelijk van het investeringsgedrag van de community binnen het protocol en je eigen investeringsgedrag. Hier mag gedacht worden of je herinvesteert om je Hire bonus per dag van 2,5% te ontvangen en dit vervolgens op te krikken naar max 25%.

8% Referral Bonus

Wanneer iemand jouw referral link gebruikt krijg je 8% van zijn of haar totaal geïnvesteerde bedrag.

5% Development/Marketing Fee

Salaris voor de ontwikkelaars en kosten die gemaakt moeten worden voor bijvoorbeeld marketing.

2.5% Hire Bonus, kan dus max 25% worden

Normaal gesproken als je geen bonus hebt, omdat je niet geherinvesteerd hebt. Daaropvolgend krijg je dus 8% dagelijks uitbetaald over je totale inleg in CROPS token. Dit kan oplopen tot 10% Daily, aangezien 25% van 8% Daily, opgeteld 10% Daily is. 10% Daily haal je dus alleen als je dus 10 dagen herinvesteert.

12 Hours Compound Timer

Elke 12 uur kun je opnieuw je CROPS tokens herinvesteren.

4 Hours Withdraw Cooldown

Op het moment dat je wilt blijven claimen, kan dit pas na elke 4 uur. Het achter elkaar claimen kost deelnemers 60% belasting.

48 Hours Rewards Accumulation Cut-Off

48 uur is de maximale tijd dat je Daily yield of dividend kan doorlopen. Er moet vervolgens een actie plaatsvinden door de deelnemers zelf als in herinvesteren of claimen om CROPS tokens in een account opnieuw te laten uitbetalen.

5 Times Mandatory Compound Feature

5 keer herinvesteren zorgt ervoor dat je claim vervolgens geen 60% belasting kost. Vanuit het team heb ik vernomen dat zij dit naar 10 keer herinvesteren willen omzetten. Dit om The BUSD CROPS FARM zolang mogelijk te laten bestaan. Doordat er meer CROPS tokens door deelnemers geherinvesteerd worden, kan het protocol zijn dividend blijven uitbetalen. Ten slotte hebben de ontwikkelaars hier ook baat bij, omdat zij 5% krijgen van een gedeelte van de transacties die binnen het protocol plaatsvinden. Ook voor hen een mooi passief inkomen!

Claimen van CROPS token

Op het moment dat je voor 5 keer herinvesteren en dus 5 timers van 12 uur hebt doorlopen, in totaal dus 2,5 dag, een claim doet, gaat dit deelnemers geen 60% aan belasting kosten. Dit is een belangrijke spelregel die er mogelijk voor gaat zorgen dat het protocol langer gaat blijven bestaan dan de eerder gemaakte miners.  

Mijn investeringsstrategie in The BUSD CROPS Farm op de Binance Smart Chain

Binnen dit protocol zorg ik ervoor dat ik 10 keer compound om de 12 uur. Dit lukt niet altijd, aangezien het kan zijn dat ik iets te doen heb in mijn leven. Wel houd ik mij aan de strategie van 10 keer compounden en dan 48 uur laten doorlopen om vervolgens mijn CROPS (BUSD) bedrag te claimen die ik vervolgens vrijuit kan besteden in mijn Metamask wallet. 

Op het moment dat je compound/ herinvesteert, krijg je elke keer 2,5% extra farmers die er voor zorgen dat je meer Crops genereert. Dus dat je meer BUSD genereert. Na de eerste keer heb je 2,5% meer farmers naar de compound/ herinvestering. Uiteindelijk is de max 25%, dus dat betekend dat je 10 keer mag compounden. Dit is belangrijk voor jezelf en voor de levensduur van The BUSD CROPS Farmer protocol. 

Het is belangrijk voor jezelf om je Daily returns niet te hard achteruit te laten gaan. Ook speelt mee als de TVL (Total Value Locked) groeit in het protocol dat de returns in CROPS minder worden. Als je zou willen kun je na 5 keer compounden/herinvesteren je CROPS bedrag claimen. 

De strategie hierboven is een circulerend proces en blijf je dus herhalen. Ik volg nogmaals zelf de volgende strategie: 10 keer compounden/ herinvesteren en dan na de laatste herinvestering 48 uur niks doen en aan het einde claimen. Vervolgens begint de Cirkel of CROPS opnieuw en herhaal je jouw gekozen investeringsstrategie!

Extra:

The USDC CROPS FARMER

Op het Avalanche C-Chain Network, andere blockchain die je kunt toevoegen via je Metamask, kun je een precies de zelfde CROPS Farmer joinen. Deze heet: The USDC CROPS Farmer. Via beide websites kun je op beide CROPS Farmers surfen via een menu keuze. Zorg er wel voor dat je op het juiste netwerk zit. Dus voor BUSD op de Binance Smart Chain en USDC op de Avalanche C-Chain.

(Afbeelding web3 site van The USDC CROPS Farmer).

Starten met The USDC CROPS Farmer applicatie op de Avalanche C-Chain Network

  1. Om Avalanche C-Chain aan je Metamask toe te voegen, kun je naar de main decentrale exchange van Avalanche gaan: Trader.joe en daarin een smartcontract accepteren.
  2. Nu staat vervolgens Avalanche C-Chain Network in jouw Metamask wallet bij netwerken.
  3. Ik gebruik zelf Anyswap om BNB tokens om te zetten naar Avalanche C-Chain Network vanuit mijn Binance Smart Chain network gekoppeld aan mijn Metamaskwallet. 
  4. Een andere manier is via Coinbase Avalanche tokens naar jouw Metamask wallet te sturen. Deze tokens moeten worden gestuurd naar het wallet adres die aangesloten is op het C-Chain Network. Dus klik voordat je iets stuurt, eerst het Avalanche C-Chain netwerk aan in je Metamask wallet account en kopieer dit wallet adres.

Foto door Reto Bürkler via Pexels

Met dank aan: 

Binance Smart Chain CROPS Farmer

https://busd.cropsfarmer.online/

Referral link

https://busd.cropsfarmer.online?ref=0x92601c373c9d5d24d6ae4e04c7a54afc2141393c 

Avalanche C-Chain CROPS Farmer

https://avax-usdc.cropsfarmer.online/ 

Referral link

https://avax-usdc.cropsfarmer.online?ref=0x92601c373c9d5d24d6ae4e04c7a54afc2141393c 

AnySwap (bridge tokens)

https://anyswap.exchange/#/router 

Trader.Joe (decentral main exchange Avalanche C-Chain)

https://traderjoexyz.com/pool 

 

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: