Elephant.Money: Een hedge tegen inflatie?

Op dit moment ervaar ik dat het onrustig is in de wereld om ons heen. De Corona pandemie lijkt voorbij en het volgende staat alweer op de stoep. De oorlog in Oekraïne lijkt zo ver weg, maar ook toch zo weer dichtbij. Het is duidelijk dat de energieprijzen en grondstofprijzen door deze gebeurtenissen de komende tijd niet gaan zakken en de euro’s die moeten bij gedrukt worden om de economie te redden, zal ook niet veranderen.Ten slotte ligt de crypto markt ook op zijn gat en dit maakt dat ik een veilige hedge zoek om alsnog een passief inkomen te verdienen in deze tijden.

Wat maakt dat meer deelnemers investeren in Elephant.Money?

De ‘Total Value Locked’ in het protocol is gestegen naar 105 miljoen dollars. De reden dat het vermogen is gestegen naar één tiende van een miljard heeft naar mijn mening de volgende redenen

  • Elephant.Money lijkt op DRIP Network. Maar heeft voor 75% Binance USD als onderpand in een TRUNK stable coin. Dit maakt dat een Trunk stable coin nooit minder waard kan worden dan 0.75 dollarcent per TRUNK stable coin. De overige 25% aan Elephant token is wel volatiel. Het voordeel is wanneer er meer TRUNK gedrukt wordt, dus BUSD omgezet wordt naar TRUNK. Er een supply shock plaats gaat vinden met het Elephant token. Dit omdat het Elephant token van de markt wordt weggehouden en het aantal Elephant token minder beschikbaar is op de markt. Daarnaast wordt een deel van het Elephant token geburned en zal het compleet verdwijnen van de markt waardoor de voorraad slinkt.
  • Daaropvolgend zie ik dat binnen het DRIP Network deelnemers op dit moment massaal aan het claimen zijn. Aangezien op dit moment ‘Drip Network’ in een behoorlijke koers verval is geraakt, ontstaat bij deelnemers de angst dat het klaar is met het  ‘DRIP Network’. Waardoor er nog meer geclaimd wordt en er een ‘sneeuwbaleffect ontstaat. Ik verwacht niet dat het ‘DRIP Network’ klaar is. Maar het zit op dit moment in een koers verval.
  • De gehele economie over de gehele wereld zit in een dip. De oorlog in Oekraïne heeft ervoor zorgt dat er nog meer Russische sancties komen. Dit betekend onzekerheid in de verschillende economische markten. Europa is afhankelijk van Russisch gas plus andere brandstoffen en op dit moment is het oorlog in één van de grootste graanschuren ter wereld. Dit zorgt dat de prijs van een ton graan explosief is gestegen. Nederland gebruikt niet veel graan uit Oekraïne. Maar andere landen om ons heen hebben hier wel last van.
  • Dit alles komt bovenop de inflatie die was ontstaan vanuit de Corona pandemie en daar zaten wij als Nederland al op een inflatie van gemiddeld 7,1% (Zover bekend). Dit is niet alleen in Nederland. Maar overal wordt het lokale geld tegenover de producten die zij daarvan kunnen kopen minder waard. 
  • Het geldsysteem zover wij die kennen zit vast en dit maakt dat inwoners van een land steeds meer risico moeten nemen. In het verleden kon je nog iets krijgen op je spaarrekening, eventueel beleggen in een veilige obligatie. Je moet tegenwoordig steeds meer risico nemen om iets te kunnen verdienen aan je hard verdiende geld. Wanneer de inflatie gemiddeld 7.1 % is, maakt het al lastig om rendement te maken op een aandeel die je hebt gekocht. Dus gaan investeerders zoeken naar een nog hoger risico investering en dan kom je bij crypto plus decentrale financiele applicatie uit.
  • Elephant.Money is simpel en wat ik vanuit de developer ‘ Bankteller’ heb vernomen, wil hij het zo simpel mogelijk houden. Hij ziet Elephant.Money als een spraarrekening en een normale bankrekening in de defi space voor de komende jaren. Tegenover wat de ontwikkelaar van DRIP & The animal heeft gedaan ‘Forex Shark’ is Elephant. Money een stuk overzichtelijker en makkelijker te gebruiken. Ik kan mij wel voorstellen op de manier hoe het protocol werkt lastig te begrijpen is.
De chart van Elephant.Money en het Elephant token laat zien dat de koersstijging op dit moment uitzonderlijk is in de crypto markt. (Coinmarketcap, 2022)

Wat zouden andere alternatieven kunnen zijn om nu in te beleggen?

Grondstoffen

Ik zou dit zelf niet doen! Aangezien de handel op grondstoffen, juist de prijzen opdrijft en de lagere lonen de dupe hiervan zijn. De schaarste is er al, maar wordt vervolgens ook nog opgekocht door handelaren. 

Goud en andere edelmetalen

Goede hedge in deze tijden! Goudprijs is sowieso aan het stijgen. Wel lastig om die edelmetalen te vervoeren of ergens in je huis op te bergen. Je kunt eventueel ook PaxGold kopen. Een crypto die een aantal ounce aan echt goud als onderpand houdt ( https://paxos.com/paxgold/ ).

Bitcoin & Ethereum

Ook naar mijn mening een goede hedge tegen dit soort periodes van recessies in de wereld economie. Ik vind het wel jammer dat BTC & Ethereum volatiel zijn en je er niet veel rente op krijgt binnen decentrale financiele applicaties. Beide cryptocurrencies worden steeds schaarser. Aangezien BTC steeds moeilijker te minen wordt en er 21 miljoen van zijn. Daaropvolgend heeft Ethereum na de laatste update een burning mechanisme gekregen en daardoor blijven er steeds minder Ethereum tokens over.

Aandelen kopen die nu in de uitverkoop zijn

De aandelenbeurs heeft in 2021 op all time highs gestaan, dit kwam mede doordat er goedkoop geld geleend kon worden bij de centrale banken. De Federal Reserve of Amerika (centrale bank in Amerika) heeft in 2022 de rente moeten verhogen, dus het goedkoop geld lenen is moeilijker geworden voor grote multinationals. Je ziet vaak dat dat de centrale Europese bank dan ook iets moet gaan doen in de rente en volgt vaak de FED.

Daarnaast was de economie zich aan het herstellen, maar kwam de oorlog in Oekraïne erbij en dit zorgt over het algemeen voor onrust op de beurzen. Op dit soort momenten kun je waardevolle bedrijven spotten en meestal voor een goedkopere prijs jouw gewenste aandelen kopen. Je maakt je winst op het moment dat de economie weer herstelt en je aandelen mee stijgen.

Join Token Fellowship Elephant.Money: The Herd

Op dit moment zit ik met een aantal duizenden dollars in de Stampede en door mijn rolls kan ik door de 0.5% beloning hiervan, jou als buddy adres helpen om jouw eigen stack te vergroten in TRUNK stable coin

Foto door Bert via Pexels

Sharing is caring! Hiermee verdienen wij beiden per deposit of herinvestering 0,5% aan TRUNK stablecoin uit de dividend pot van Elephant.Money.

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: